Monday, 19 August 2013

Arab Saudi jadi tunggul kayu mewakili Zionis

PANJANGKAN NOTA BANTAHAN KEPADA KERAJAAN ARAB SAUDI
 
Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) mendesak kerajaan Malaysia agar menghantar nota bantahan terhadap terhadap kerajaan Arab Saudi kerana menyokong tindakan ketenteraan yang dilakukan oleh rejim kerajaan tersebut.
 
Kenyataan Raja Abdullah, pemimpin Arab Saudi yang menyeru negara-negara Arab supaya berdiri bersama-sama menentang ‘usaha menjejaskan kestabilan Mesir’. Beliau menegaskan bahawa Arab Saudi berdiri bersama kerajaan Mesir dalam menentang keganasan.
 
Kenyataan beliau jelas ditujukan kepada tindakan ketenteraan Mesir sehingga mengorbankan lebih 2,000 nyawa rakyat tersebut manakala beribu lainnya cedera.
 
DPPM menganggap Raja Arab Saudi keliru dengan situasi yang berlaku. Permusuhan beliau yang berpanjangan dengan pergerakan Islam Ikhwan Muslimin disamping hubungan rapat beliau bekas Presiden Hosni Mubarak membutakan mata beliau dari melihat kebenaran.
 
Bagi beliau, tindakan kerajaan kudeta Mesir yang merampas kuasa dan membunuh ribuan rakyat sebagai betul, adil dan munasabah manakala majoriti rakyat yang menuntut hak mereka dalam sebuah negara demokrasi sebagai tidak wajar, pengganas dan memporak perandakan negara tersebut.
 
DPPM kesal kerana Arab Saudi bersikap talam dua muka dalam menghadapi konflik berdarah ini. Dalam keadaan umat Islam di bunuh di Syria, beliau menyelebelahi rakyat Syria menentang kezaliman Bashar Al Assad sebaliknya dalam konflik di Mesir beliau menyebelahi pemimpin kudeta Abdul Fattah Al Sisi.
 
Apa bezanya tindakan Fattah dan Bashar yang membunuh ribuan rakyat dan enggan tunduk dengan kehendak rakyat?
 
Arab Saudi sepatutnya menjadi pelindung kepada golongan mustadhafin di negara-negara serantaunya. Bumi tanah haram Mekah dan Madinah yang suci dan menjadi tumpuan seluruh umat Islam seluruh dunia, seharusnya membantu rakyat di negara-negara berdekatan yang dizalimi, ditindas, dibunuh dan dipenjarakan.
 
Beliau tidak wajar mengikut telunjuk kuasa Barat Amerika Syarikat dan Israel yang berada di belakangnya. Arab Saudi sepatutnya memimpin negara-negara Arab mengambil tindakan keras dan tegas terhadap kerajaan zalim Mesir, Syria serta menghukum Israel yang menyerang bumi Gaza.
 
Justeru, DPPM menyeru negara-negara Arab agar bangkit menolak kenyataan Raja Arab Saudi tersebut. Umat Islam yang diikat dengan ukhwah dan kasih sayang perlu merasa sedih, simpati di atas kejadian yang berlaku di Mesir serta campurtangan bagi menghentikan konflik di negara-negara yang bergolak seperti Mesir dan Syria.
 
Ingatlah, pemimpin Arab adalah golongan pertama dihukum dihadapan Allah SWT kerana membiarkan saudara seagamanya dibunuh dan disembelih setiap hari di hadapan mata mereka.
 
DR RAJA AHMAD AL HISS
Naib Ketua
Dewan Pemuda PAS Malaysia
 
.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
PERINGATAN: Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian Dewan Pemuda PAS Kawasan Titiwangsa (DPPKT). DPPKT tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.