Monday, 9 January 2012

Pas Titiwangsa anjur Program Talkshow


Sumber : Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 10 Jan: Program Talkshow anjuran Nisa’ Wilayah Persekutuan dengan kerjasama Dewan Pemuda PAS Kawasan Titiwangsa berjaya dilangsungkan dengan jayanya. Program yang diadakan di Surau Al Falah, Projek Perumahan Rakyat (PPR) Hiliran Ampang, kelmarin dihadiri kira-kira 250 orang penduduk tempatan yang memberikan sambutan yang amat memberangsangkan.

Program bermula pada jam 9.00 pagi dengan ucapan aluan oleh Pengerusi Surau Al Falah dan Ustazah Nuridah Salleh, Ketua Dewan Muslimat PAS Wilayah Persekutuan. Majlis perasmian disempurnakan oleh Mejar (B) Ustaz Abdullah Abdul Wahab, Yang Dipertua PAS Kawasan Titiwangsa.

Talkshow yang bertajuk ‘Dipenghujung Cintaku’ itu mengetengahkan Adeep, bekas penyanyi kumpulan Fabulous Cat, Ustazah Teh Izanuri Jamaluddin, personaliti televisyen dan moderator oleh Ustaz Syed Mohamad Al Haddad, pendakwah bebas.

Adeep berjaya mencuri hati penonton dengan pengkisahan pengalaman beliau mengharungi kehidupan dan bagaimana beliau boleh berubah. Melalui Ustaz Said Mohamad Al Haddad, beliau mengenali Islam, dan mengenali dunia dakwah. Selama ini menurut beliau, hidupnya seakan kosong tanpa makna sehinggalah akhirnya Allah mencampakkan hidayah kepada beliau. Ustazah Teh Izanuri pula menarik perhatian penonton dengan realiti kehidupan yang tiada makna tanpa Islam.

Hakikatnya ramai yang tersesat dalam mencari kehidupan sebenar sekiranya mereka gagal mengenali Islam dan Islam adalah jalan penyelamat manusia. Ramai manusia terjerumus dengan cinta yang memerangkap kepada runtunan hawa nafsu yang merosakkan akhlak dan akidah umat manusia.

Talkshow diakhiri dengan persembahan khas oleh Adeep yang mendendangkan dua buah lagu beliau berunsurkan dakwah. Rata-rata ramai yang berpuas hati dengan program itu dan berharap ianya akan dijayakan lagi dalam masa akan datang.

.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
PERINGATAN: Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian Dewan Pemuda PAS Kawasan Titiwangsa (DPPKT). DPPKT tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.